Hvordan laster jeg opp uoriginale maps på ekstern server?

Solution

For å benytte uoriginale maps (custom maps) eller andre uoriginale mediefiler slik som lydfiler på våre spillservere må du laste disse opp til en ekstern server pakket i .bz2 formatet. I tillegg må du også laste opp filen ukomprimert til riktig mappe på spillserveren. Det er viktig at du plasserer mappene i samme mappestruktur på den eksterne serveren som på spillserveren.

Denne guiden tar for seg opplasting av uorginale maps men kan også brukes som veiledning for opplasting av andre typer uorginale filer som for eksempel lydfiler. Husk at da må disse legges i riktig mappe.

Helpdesk vil gi deg påloggingsinformasjon du trenger til den eksterne serveren.

Du trenger to gratisprogrammer for dette. Et FTP program og et program for å komprimere filer.

Filezilla ftp program for å laste opp filene til ekstern server. Filezilla henter du ned her.

7-Zip for  komprimering laster du ned her.

Her er linker til Youtube videoer som viser hvordan du bruker Filezilla og 7-Zip.

Merk: Du kan selv søke på Youtube etter Filezilla og 7-Zip for å finne flere veiledningsvideoer.

Filezilla veiledningsvideoer finner du her

7-Zip veiledningsvideoer finner du her

Fremgangsmåte

1. Først laster du opp den ukomprimerte .bsp fila til spillserveren. Logg in på Gameserver Control Panelet ditt.
  2. I Filbehandleren (File Manager) manøvrerer du slik at du har /maps mappen åpen på høyre side.
  3. Velg så upload fra menyen over. Bla deg frem til den ukomprimerte map (.bsp) fila du ønsker å laste opp. Velg ok, og etter en liten stund er filen lastet opp på spillserveren.
  4. Nå skal du komprimere map fila (.bsp) til .bz2 formatet med 7-Zip. Se guide over hvordan du gjør dette. Merk: Det er viktig at du velger Format: bzip2. La alle andre instillinger i 7-Zip være uendret. Trykk ok og etter en liten stund har du en komprimert fil med endelsen .bz2. Denne finner du i samme mappen som original fila.
  5. Opplasting av komprimert fil .bz2 til ekstern server.
    Start opp Filezilla. Nesten øverst i menyen i Filezilla er det tre felter du må skrive inn påloggingsinformasjon i. Det er Server: , Brukernavn: og Passord:.  Denne informasjonen får du av helpdesk. Trykk så på knappen merket <Hurtigkobling> og dersom alt er skrevet inn riktig skal du etter en liten stund være logget inn på den eksterne serveren. Det høyre bildet i Filezilla viser innholdet på den eksterne serveren og det venstre viser din lokale datamaskin.
  6. Oppretting av mappestruktur.
    Det øverste nivået på den eksterne serveren tilsvarer det samme nivået på spillserveren der hvor /maps, /cfg, /addons osv ligger. Dersom ikke mappen /maps allerede finnes oppretter du den nå ved å klikke med høyre mustast mens pekeren befinner seg i det høyre vinduet. Velg så Ny mappe og skriv inn maps som navn. Dobbeltklikk så på denne mappen for å åpne den.
  7. Filoverføring.
    I det venstre vinduet i Filezilla bla deg til den mappen hvor den komprimerte map fila som du opprettet i trinn 4, marker denne slik at den blir blå og med pekeren fremdeles over fila klikker du med høyre mustast og får opp en meny der du velger Last opp. Etter en liten stund er filen opplastet.
  8. Klargjøring av spillserver.
    For at spillserveren skal registrere at det er kommet inn et nytt map er det enklest å restarte den. SM admin skal automatisk kjenne igjen nye maps etter en restart.
  9. Test av installasjonen
    Etter restart kan du teste om alt er vellykket ved å forsøke å skifte til den nye mappet via eksempelvis SM admin. Når serveren skifter til det nye mappet vil det automatisk bli lastet ned fra den eksterne serveren til alle påloggende spillere og til nye spillere som logger seg på serveren når det har det nye mappet gående.