TS3 resette superbruker passord (token)

Solution

Denne artikkelen gjelder TeeamSpeak v. 3.xx

Resetting av serveradmin passord Teamspeak3 server.

Inneldning
Dersom man foreksempel legger inn windows på nytt uten å ta kopi av server token som er en kode bestående av rundt 40 tegn vil man ikke kunne logge inn som supernruker på TS3 serveren igjen.
Denne koden blir generert første gang man starter opp TS3 serveren etter en frisk installasjon. Merk at dette kun skjer én gang.
Skulle man miste denne nøkkelen eller man har glemt å ta en kopi av den og legger inn windows operativsystem på nytt får man
ikke serveradmin rettigheter når man installerer TS3 klienten på nytt på sin pc.

Metoden under viser hvordan man kan generere en ny nøkkel dersom det overnevnte skulle oppstå.
Denne metoden er benyttet på  TS3 server version=3.0.6.1 build=1340956745 platform=Linux.

1. Stopp TS3 serveren
   Kjør følgende kommandoen i mappen TS# server er installert for å stoppe den:  ./ts3server_startscript.sh stop

2. Start serveren på nytt med følgende argument: "./ts3server_startscript.sh start  serveradmin_password=<ditt nye passord>" (Skriv inn nytt passord etter = tegnet uten (<>) klammer)

3. Bruk putty eller lignende terminalprogram og telnet til følgende adresse: telnet localhost 10011
   Du vil da få en velkomstmelding om at du er tilkoblet TS3 query server.

4. Skriv inn følgende 3 kommandoer enkeltvis og trykk <enter> etter hver kommando
   a. "login client_login_name=serveradmin client_login_password=YourNewPassWord"
       (Hvor "YourNewPassWord" er passordet du skrev inn i punkt 2, og uten anførselstegn).
   b. "use sid=1"
   c. "tokenadd tokentype=0 tokenid1=6 tokenid2=0"

5. Etter de tre kommandoene i punktet over er riktig utført får man opp i Telnet konsollen den nye nøkkelen eller token som det kalles.
   Eksempel:token=AdfdfSDFdsDSxsasdcdfdcddScddscDScdscscd.
   (Denne nøkkelen må man spare på dersom man ønsker å logge inn som serveradmin fra andre TS3 klienter)

6. Det siste trinnet er å logge seg på TS3 serveren som en vanlig bruker. Under menyen "Permissions --> Use Privilege Key" limer man inn det nye token som er generert og deretter vil man igjen ha oppnådd status som superbruker på TS3 serveren.